Skip to content

VLB organiseert voor zevende keer KringloopAcademie

In het voorjaar organiseert de Vereniging van Accountants en Belastingadviseurs (VLB) voor de zevende keer de basiscursus KringloopAcademie. Deze cursus is speciaal bedoeld voor (junior) adviseurs die actief zijn in de melkveehouderij, met minimale ervaring in het invullen van de KringloopWijzer. De zevende editie wordt ook opengesteld voor niet-VLB-leden.

Doel cursus

Het doel van de basiscursus is om ervaring op te doen met het goed invullen van de KringloopWijzer en het kunnen interpreteren op aannemelijkheid van de uitkomst in relatie tot de bedrijfssituatie. Deelnemers kunnen na afloop van de cursus (beter) beoordeelden hoe de verschillende bedrijfssystemen invloed hebben op de KringloopWijzer en zijn in staat om de output te relateren aan de input. Daarnaast kunnen de deelnemers beoordelen of de uitkomst van de KringloopWijzer logisch is ten opzichte van de bedrijfssystemen van de veehouder en hebben de deelnemers een goede basis om een rol te spelen in de borging van de KringloopWijzer.

KringloopAcademie

Ook openstelling voor externe organisaties

In het najaar van 2017 is de zesde editie van de basisicursus KringloopWijzer gestart. Aangezien deze al snel volledig volgeboekt was, heeft de VLB vaksectie Agro Bedrijfskunde besloten een zevende cursus te starten die ook opengesteld wordt voor niet-VLB-leden. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. De eerste en derde bijeenkomst zijn in Hotel de Wipselberg in Beekbergen. De tweede bijeenkomst wordt gehouden op het melkveeproefbedrijf De Marke in Hengelo (gld).

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is te vinden in deĀ flyer. Aanmelden kan tot 31 januari via deze link.