Skip to content

De Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus ‘VLB’, behartigt de fiscaal/juridische en bedrijfskundige belangen op agrarisch gebied voor haar leden ABAB, Accon avm, Alfa, Countus en Flynth

Nieuws

 • GESCHILLENBESLECHTING IN DE LANDBOUW
  De vierde netwerkbijeenkomst, georganiseerd door de NVR, VvARA, VLB en VASN, op woensdag 24 november a.s. heeft als thema GESCHILLENBESLECHTING IN DE LANDBOUW.
 • Congres Stikstofstress, Dilemma’s en kansen voor de agrarische sector
  Op 1 december 2021 organiseert de VLB een congres ter gelegenheid van het 95-jarig bestaat van de vereniging. Het overkoepelende thema van de dag is: ‘Stikstofstress, dilemma’s en kansen voor de agrarische sector’.
 • Kosten voor sloop niet altijd aftrekbaar?
  Verouderde agrarische bedrijfsgebouwen zonder functie vragen om sloop. Naast het feit dat deze bedrijfsgebouwen tot verloedering van het landschap leiden, trekken ze criminaliteit aan. Sloop is de beste oplossing. Echter wie draagt de kosten?!
 • Bert van den Kerkhof : ‘Sector heeft landbouwvrijstelling hard nodig’
  Al decennia wordt er gesproken over het afschaffen van de landbouwvrijstelling, omdat de regeling geen doel zou dienen. Recent verscheen een rapport met wederom deze aanbeveling. Volgens belastingadviseur Bert van den Kerkhof dient de regeling wel degelijk een doel.
 • Fiscale calamiteitenreserve voor landbouw
  De minister van LNV heeft op 6 mei jl. aan de Tweede Kamer een brief gestuurd over het rapport dat door Wageningen Economic Research is opgesteld n.a.v. het onderzoek over een fiscale klimaat- en calamiteitenreserve voor de landbouw. De reserve zou schommelingen van het resultaat van boer en tuinder veroorzaakt door droogte, nattigheid en dierziekten dempen.

Agenda

Evenement details:

 • wo
  16
  mrt
  2022

  Platform Landbouw

  13.30 -16.00 uurZLTO Den Bosch