Skip to content

De Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus ‘VLB’, behartigt de fiscaal/juridische en bedrijfskundige belangen op agrarisch gebied voor haar leden ABAB, Alfa, Countus en Flynth

Nieuws

 • De transitie van het landbouwgebied vanuit verschillende perspectieven
  Leg de netwerkbijeenkomst van de agrarische verenigingen op woensdagmiddag 31 mei vast in de agenda.
 • Q & A fiscale aspecten stikstofrechten
  De vragen en antwoorden over fiscale aspecten stikstofrechten zijn gepubliceerd. De Q & A hebben betrekking op de eerste opkoopregeling piekbelasters rondom Natura200 gebieden maar is maatgevend voor de opkoopregelingen LBV en LBV-plus die in april gepubliceerd gaan worden en daarom van groot belang voor de veehouders in Nederland, hun adviseurs en de Belastingdienst.
 • Fiscale druk? Sneller afschrijven in 2023!
  Op de valreep van 2022 is er een nieuwe regeling voor willekeurige afschrijvingen in 2023 bekend gemaakt. Deze nieuwe regeling die onderstaand wordt besproken door Ytzen Dijkstra, lijkt erg veel op ‘crisismaatregelen’ zoals die eerder gold.
 • ‘Ommekeer bij verhuur en lease van fosfaatrechten’
  De Hoge Raad heeft in een rechtszaak bepaald dat fosfaatrechten door registratie bij RVO overgedragen worden, zonder dat daarvoor een geldige titel vereist is. Robin Nijhuis, voorzitter van de Vaksectie Recht roept de vraag op wat de fiscale gevolgen van die uitspraak zijn.
 • Uitreiking Certificaten BBA-IV cursus
  Maandag 9 januari jl. vond de uitreiking van de certificaten van de VLB Basiscursus Bedrijfsadvies, BBA-IV bij Alfa in Wageningen plaats. Na een interessante inleiding van de heer Teus van Tuijl van de Rabobank, reikte de voorzitter van de VLB   Lees meer

Agenda

Evenement details:

 • do
  12
  okt
  2023

  Overleg Vaksectie Agro Bedrijfskunde

  10.00-12.00Flynth, Arnhem