Skip to content

De Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus ‘VLB’, behartigt de fiscaal/juridische en bedrijfskundige belangen op agrarisch gebied voor haar leden ABAB, Accon avm, Alfa, Countus en Flynth

Nieuws

 • Verhoging overdrachtsbelasting
  De laatste jaren zijn de tarieven voor de overdrachtsbelasting meerdere keren gewijzigd. En voor 1 januari 2023 is weer een wijziging aangekondigd. Deze wijzigingen zijn ook van belang voor agrarische ondernemers.
 • Fiscaliteiten Ledenfinanciering FrieslandCampina, Q & A
  FrieslandCampina (FRC) heeft met ingang van 1 januari 2022 haar beleid met betrekking tot de ledenfinanciering gewijzigd. De VLB heeft binnen het Platform Landbouw aandacht gevraagd voor de fiscale aspecten. Dit heeft geresulteerd in ‘Vragen en Antwoorden aanpassingen ledenfinanciering FrieslandCampina’. De Q & A heeft de belastingdienst in juli 2022 voor publicatie vrijgegeven.
 • Liggen de cijfers van zorglandbouwers volgend jaar volledig op straat?
  Door de nieuwe regels vallen agrarische bedrijven met een zorgtak sneller onder de plicht om de cijfers openbaar te maken. Zoek tijdig naar een oplossing als u dit wilt voorkomen.
 • Wie beschermt de habitat voor de agrarische ondernemer?
  Het woord aan Bert van den Kerkhof aan het slot van het VLB-congres ‘Stikstofstress, dilemma’s en kansen voor de agrarische sector’. Centraal in het eerste deel van het betoog staat de positie van de agrarische ondernemer in de transitie van de landbouw.
 • VLB-reactie fiscalisten op consultatie MGA-2
  VLB Vaksectie Recht heeft gereageerd op de consultatie Maatregel Gericht Aankoop en beëindiging veehouderijen -tweede tranche (MGA-2). De reactie van de vaksectie op de regeling en de toelichting is hieronder opgenomen.

Agenda

Evenement details:

 • wo
  12
  okt
  2022

  Thema-overleg Platform Landbouw

  ochtendZLTO Den Bosch