Skip to content

De Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus ‘VLB’, behartigt de fiscaal/juridische en bedrijfskundige belangen op agrarisch gebied voor haar leden ABAB, Accon avm, Alfa, Countus en Flynth

Nieuws

 • ‘Soms kan een UBO niet worden ingeschreven’
  Veel organisaties en bedrijven moeten voor 27 maart bij de Kamer van Koophandel (KvK) aangeven wie het in hun organisatie voor het zeggen heeft en wie eigenaar is. Maar voor sommige personenvennootschappen is het onmogelijk om de inschrijving in het zogeheten UBO-register volledig goed te doen. Fiscaal jurist Ellen Smit van Countus en lid van de VLB-vaksectie recht, legt uit waarom.
 • Congres VLB 95 jaar
  Op 3 juni viert de VLB haar 95 jarig bestaan met een congres met als thema ‘Stikstofstress, Dilemma’s en kansen voor de agrarische sector’. Het programma, waaronder de sprekers is hieronder opgenomen.
 • Waar op letten bij de Gecombineerde opgave 2022?
  De Gecombineerde opgave is de jaarlijkse opgave voor agrarische ondernemers. Het is nodig om betalingsrechten aan te vragen. Hoewel er weinig veranderingen. Ook dit jaar is het opnieuw goed opletten bij het doen van de opgave. De VLB heeft de belangrijkste aandachtspunten hieronder op een rij gezet.
 • Intensieve bedrijven hoger excretievoordeel maar lager bedrijfsresultaat
  Iedere melkveehouder is vanuit de zuivelverwerking verplicht gesteld de Kringloopwijzer in te vullen. De KringloopWijzer geeft inzicht in de bedrijfsprestaties op het gebied van mineralenefficiëntie. Uit de gegevens over 2020 die Flynth voor de melkveehouders heeft verwerkt blijkt o.a. dat intensieve bedrijven een hoger excretievoordeel hebben maar een lager bedrijfsresultaat.
 • FISCALE BARRICADES BIJ STOPPERSREGELINGEN VEEHOUDERIJ
  Bedrijven die wensen te stoppen met hun veehouderij en willen deelnemen aan een stoppersregeling kunnen in de praktijk aanzienlijk gehinderd worden door de fiscale wetgeving. Coen Ruitenbeek bespreekt een aantal knelpunten die voor bedrijven reden kunnen zijn om niet deel te nemen aan een stoppersregeling.

Agenda

Evenement details:

 • wo
  01
  jun
  2022

  Fiscaal en bedrijfskundig overleg met MinLNV

  11.00 - 13.00MinLNV in Den Haag