Skip to content

VLB Inspiratiesessie: “Ondernemen samen met de omgeving”, 25 september a.s.

Kansen voor Bedrijven en Ondernemers

Leer meer over Community Supported Agriculture en de kansen die de ondernemers in de agrarische sector hierin kunnen pakken op woensdag 25 september 2024 om 16.00 uur. Mis het niet! Het volledige programma volgt binnenkort.

VLB Inspiratiesessie: “Ondernemen samen met de omgeving”

Datum en Tijd:             Woensdag 25 september 2024, vanaf 16.00 uur 

Locatie:                        Buitenplaats de Bergse Bossen, Traaij 299, Driebergen

We bespreken in deze speciale VLB Inspiratiesessie twee ontwikkelingen die willen bijdragen aan een duurzamer en eerlijker voedselsysteem. Welke bedrijven en ondernemers kunnen hier kansen in vinden? Laat je bijpraten over deze nieuwe ontwikkelingen tijdens de sessie. Het volledige programma volgt binnenkort.

Gemeenschapslandbouw

De korte keten is een concept dat streeft naar meer verbinding tussen producenten en klanten, waarbij voedsel wordt geproduceerd voor en met de lokale gemeenschap. Dit betekent dat bedrijven actief zoeken naar manieren om de gemeenschap te betrekken. Dit kan bijvoorbeeld door hen uit te nodigen lid te worden, een langjarig contract aan te gaan, te investeren of zelfs mee te werken in de onderneming. Dit concept staat bekend als Community Supported Agriculture (CSA) of gemeenschapslandbouw. Op deze manier versterken eerlijker en duurzamer voedselsystemen elkaar.

Eerlijker Voedselsysteem

Een eerlijker voedselsysteem wordt bereikt door de werkelijke kosten van productie inzichtelijk te maken, ook wel bekend als ‘true price’. True price houdt rekening met externe kosten zoals milieu-impact en gezondheidskosten, die normaal gesproken niet in de prijs worden meegenomen. Door deze kosten zichtbaar te maken, worden consumenten en producenten zich bewust van de echte impact van hun aankopen, productieprocessen en transport. Tijdens de sessie zullen we meer te weten komen over verschillende initiatieven op het gebied van true price accounting.